معاون سياسي وزير کشور ۲۹ بهمن را آغاز تبليغات انتخاباتي امسال اعلام کرد.
به گزارش
سلام لردگان؛ به نقل از صدا و سيما، محمد حسين مقيمي در حاشيه همايش منطقه اي اعضاي ستاد انتخابات استان تهران در جمع خبرنگاران گفت: زمان تبليغات دهمين دوره انتخابات مجلس شوراي اسلامي و پنجمين دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبري از 29 بهمن تا بامداد 6 اسفند است.
وي افزود: انتخابات امسال از ساعت 8 صبح هفتم اسفند آغاز مي شود.
مقيمي درباره حضور برخي از مقامات در فعاليت هاي احزاب گفت: استفاده از منابع دولتي و حضور کارمندان دولت در فعاليت هاي سياسي در ساعات اداري غيرقانوني است.
وي افزود: اما کارمندان دولت در صورت داشتن مرخصي و خارج از ساعات اداري نه به عنوان فردي حقوقي بلکه به عنوان فردي حقيقي مجاز به فعاليت سياسي و تبليغات انتخاباتي هستند.
مقيمي اضافه کرد: مديران وزارت کشور مجاز به شرکت در فعاليت هاي سياسي نيستند مگر اينکه براي رصد و با مجوز باشد.
وي گفت: فرمانداران نيز به سبب مشغوليت هاي انتخاباتي از همراهي با نمايندگان شهرها در زمان حضور در حوزه انتخابيه شان تا برگزاري انتخابات امسال منع شده اند.
رئيس ستاد انتخابات کشور در ادامه هدف از برگزاري همايش هاي منطقه اي را آموزش برگزارکنندگان انتخابات در کشور برشمرد و افزود: 11 منطقه براي برگزاري همايش هاي منطقه اي 31 استان کشور در نظر گرفته شده که تاکنون در 28 استان برگزار شده است.
وي اضافه کرد: اختتاميه اين همايش ها که با حضور ستادهاي انتخابات و فرمانداران و بخشداران برگزار مي شود ، در خوزستان برگزار خواهد شد.
اخلال در همايش قرچک غيرقانوني بود
معاون سياسي وزير کشور گفت: حادثه ممانعت از برگزاري همايش يکي از احزاب در قرچک ورامين که با مجوز فرمانداري برگزار ميشد استثناء بود.
محمد حسين مقيمي در حاشيه همايش منطقه اي اعضاي ستاد انتخابات استان تهران در جمع خبرنگاران افزود: همه احزاب در طول سال آزادند تا فعاليت سياسي درون حزبي داشته باشند و فقط اطلاع به فرمانداري کافي است.
وي گفت: براي برگزاري همايش هاي فراحزبي و بزرگتر از محدوده حزب، احزاب بايد از فرمانداري مجوز دريافت کنند.
مقيمي افزود: همايش قرچک ورامين با مجوز فرمانداري برگزار مي شد و اختلال در اين همايش غيرقانوني بود.
وي با بيان اينکه اين همايش به صورت کاملا قانوني برگزار شد اما استثنائا با اختلال مواجه شد، گفت: گزارش تخلفات برگزاري همايش قرچک ورامين براي برخورد قضايي به دستگاه قضا ارجاع شده است.
رئيس ستاد انتخابات کشور با بيان اينکه حفظ امنيت فعاليت هاي حزبي که داراي مجوز قانوني هستند برعهده فرمانداري و نيروي انتظامي است، افزود: نيروي انتظامي و وزارت اطلاعات موظفند گزارش تخلف هاي زمان برگزاري انتخابات را براي برخورد قانوني به دستگاه قضايي ارجاع دهند.
معاون وزير کشور گفت: اينگونه اختلال ها و ممانعت از برگزاري همايش هاي قانوني در کل کشور استثناست و به ندرت اتفاق مي افتد.
درصورت موافقت شوراي نگهبان، يک سوم انتخابات امسال ماشيني برگزار مي شود
رئيس ستاد انتخابات کشور از برگزاري يک سوم انتخابات امسال به صورت ماشيني در صورت موافقت شوراي نگهبان خبر داد.
محمد حسين مقيمي در حاشيه همايش منطقه اي اعضاي ستاد انتخابات استان تهران در جمع خبرنگاران گفت: سخت افزار و نرم افزار برگزاري انتخابات با تلاش متخصصان جوان داخلي تهيه شده و در صورت بروز مشکل قادر به رفع سريع آن هستيم.
وي افزود: بخش سخت افزاري و صندوق هاي الکترونيکي مورد تاييد شوراي نگهبان است و اعلام نظر اين شورا درباره بخش نرم افزاري نيز که از اول آذر در اختيار اين شورا قرار گرفته است نيز تا دهم آذر اعلام خواهد شد.
مقيمي اضافه کرد: پس از اين مرحله بايد حوزه هاي انتخابيه اي که راي گيري به صورت ماشيني صورت مي گيرد نيز به تاييد شوراي نگهبان برسد.
معاون وزير کشور با اشاره به اينکه بودجه برگزاري يک سوم انتخابات به صورت ماشيني در هيات دولت تصويب شده است ، گفت: در دوره قبل، انتخابات در 14 حوزه انتخابيه به صورت الکترونيکي برگزار شده بود.
مقيمي افزود: از 25 مرحله انتخابات 23 مرحله ماشيني و تنها دو مرحله راي گيري و شمارش آرا غيرماشيني برگزار مي شود.
وي اضافه کرد: با بکارگيري متخصصان ايراني براي ماشيني کردن انتخابات از امنيت، سلامت و سرعت انتخابات الکترونيک اطمينان داريم.
معاون وزير کشور گفت: در صورت برگزاري انتخابات الکترونيک بايد برخي از مقررات وآيين نامه ها اصلاح شود که اين موضوع به مجلس شوراي اسلامي پيشنهاد شده و در هيات دولت نيز مورد توجه قرار مي گيرد.
مقيمي افزود: تمام افرادي که قادر به خواندن و نوشتن باشند به راحتي مي توانند در انتخابات ماشيني نيز راي دهند.
وي اضافه کرد: در صورت برگزاري انتخابات ماشيني، آموزش به راي دهندگان نيز در برنامه ها قرار خواهد گرفت.